Welkom » Reisverhalen » Thuis

Thuis

22 mei - 16u45 - Saint Palais - 486km

We zijn Haro buiten gereden langs de N-124 richting Bilbao. Glooiende wijngaarden, groene heuvels met bergen in de verte, hier is het mooi. Al wat we gisteren bij onze aankomst misten vinden we hier.

Het wordt een lange dag met druk verkeer aan de Franse grens. Aan de tolstations van de péage is er tweemaal politiecontrole, maar wij zien er onschuldig uit en mogen doorrijden. Rond Bordeaux is het superdruk en dan gaat het via piepkleine wegjes naar een camping.

Ik heb tegen de Gironde een kleine natuurcamping gevonden, verscholen in een bos. Bij aankomst blijkt dat die uitgebaat wordt door Nederlanders, de kampeerders zijn dus voor 99,9999% Nederlanders. 

Ondanks het feit dat de uitbaters al jaren in Frankrijk wonen laat hun kennis van het Frans te wensen over. De Franse teksten die her en der hangen, onder het Nederlands, staan vol fouten.

23 mei - 13u20 - Coulon - 127km

Het regent zachtjes in ons kampeerbos, ons plan om hier nog een dag te blijven valt dus in het regenwater. We gaan verder naar Coulon in la Venise verte, hier waren we al verschillende malen en het bevalt er ons.

Langs kleine secundaire wegen komen we in de vroege namiddag op de staanplaats in Coulon toe. Nog wat wandelen langs het water en de namiddag verloopt prettig.

24 mei - 13u20 - Dourdan - 367km

Onze bakker aan het water heeft de deuren gesloten, maar bij de artisanale bakker in het centrum vinden we ook een groot assortiment pain. 

De rit over de Franse autostrades is eentonig, er is weinig te zien. 

In Dourdan doen we eerst inkopen en tanken we aan de Intermarché

alvorens naar de camping Les petits Prés te gaan. Dit is een kleine gemeentelijke camping waar we heel vriendelijk ontvangen worden. De camping is merkelijk verbeterd t.o.v. ons vorig bezoek twee jaar geleden.

25 mei - 14u45 - Thuis - 372km

Het is vandaag O.H. Hemelvaart, een feestdag in Frankrijk en we denken gemakkelijk rond Parijs te kunnen rijden. 

We rijden eerst richting Parijs en het verkeer gaat zeer vlot in onze richting terwijl de andere kant stil staat. Dan de périférique, opnieuw vlot maar wanneer we richting België draaien staan we opeens stil. Parc Astérix trekt zo veel bezoekers dat we kilometers ver stapvoets moeten aanschuiven. Onze eerste file na vijf weken omdat we de verkeersdrukte rond Parijs verkeerd ingeschat hebben.

Voor de rest weinig te beleven en om 14u45 zijn we terug thuis, moe maar tevreden na bijna 6000km.